Plugga till djurvårdare

Naturbruksprogrammet (NB) på Ystad Gymnasium

Ett år på Ystad djurpark
Ystad djurpark och Ystad Gymnasium samarbetar för att kunna ge en gymnasieutbildning som inte liknar någon annan. När du läser Naturbruk (NB) med inriktning djur får du tillbringa sammanlagt ett helt år på Ystads djurpark. Du har både teoretiska och praktiska lektioner i parken som ger dig jättemycket erfarenhet av olika arter och hur man praktiskt arbetar med dem. Utöver all tid i parken har du också 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) som du kan använda för att besöka andra arbetsplatser där man också arbetar med djur.

En trygg utbildning
Naturbruksprogrammet på Ystad djurpark utgår från Ystad Gymnasium, som gör att du kan ta del av alla fördelar som en stor gymnasieskola kan erbjuda. Du har alltid tillgång till specialpedagoger, elevhälsa och studie- och yrkesvägledare. Dessutom kan utbildningen ge dig högskolebehörighet om du vill ha det. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som djurvårdare, starta eget eller plugga vidare.

Naturbruksprogrammet vid Ystad Gymnasium är unikt i sitt utförande och erbjuds därför för intresserade studenter i hela Sverige. Det är speciellt inriktningen mot exotiska djur samt samarbetet med Ystad djurpark som är speciellt för programmet.

Under utbildningen får du möjlighet att lära dig mer om alla de exotiska djuren som finns på Ystad djurpark. Totalt tillbringer du ett helt år på Ystad djurpark under utbildningen

Vill du veta mer?
Ett riktigt bra sätt att ta reda på mer, är att boka skuggning. Skuggningen innebär att du får komma hit och delta i undervisningen i djurparken under en hel dag. Du kan också ringa eller maila studie- och yrkesvägledare Jennie Lang och ställa dina frågor, eller spara dina frågor och komma och hälsa på oss när vi har öppet hus.

Inför ditt val
Innan du väljer kan du läsa mer om programmet på Ystad Gymnasiums hemsida, där kan du också hämta programblad där du ser de olika kurserna. Om du vill komma och hälsa på oss är ett bra sätt att boka skuggning.

Kontakt
Jennie Lang - SYV Ystad Gymnasium
0704-34 05 52 / jennie.lang@ystad.se