Att göra i parken

Klappa
Många av våra djur är lätta att komma nära, och vissa vill gärna hälsa på sina besökare väldigt nära.

I vårt klapphägn kan du gå in till de afrikanska dvärggetterna och i vårt stall Svea kan du träffa en mängd olika smådjur.

Varje dag matar och berättar våra djurvårdare om kamelerna, surikaterna och lemurerna. Alla besökare är välkomna att titta på och ställa frågor.

  • Kamelmatning 11.30
  • Surikatmatning 11.45
  • Lemurmatning 13.00

25 juni till 12 augusti och på helger under våren och hösten har vi ponnyridning för barn som är nyfikna på våra fina ponnyer.

25 juni till 12 augusti visar vi vid scenen upp dagens djur, berättar om dem och svarar på frågor.

Bada
Efter en tur i parken kan det vara skönt att avrunda med ett besök i vårt badland. Här finns en stor pool och en lite mindre för de små barnen. Badområdet är avskilt från resten av parken, poolerna är uppvärmda och allt bad ingår i entrébiljetten. Från den 1:a juni till den 31 augusti är vårt badland öppet.

Leka
På flera ställen i parken finns lekplatser med gungor, rutschkanor och klätterställningar som stillar myror i ben och låter de som vill få utlopp för sina apkonster. På kartan kan du se var du hittar dem, eller också blir de en välkommen överraskning för alla som har extra mycket spring i benen.

Äta & fika
Jättehungrig eller bara lite sugen? I vår restaurang serverar vi matiga rätter som både faller barn i smaken och mättar en vuxen. Letar ni efter något lättare har vårt kafé en trevlig servering med sittplatser både inne och ute. I glassbaren hittar du svalkande smaker för alla tycken.
I parken finns flera grillplatser där ni gärna får slå er ner med egen picknick. Och råkar ni glömma grillkol hemma finns det att köpa i kaféet. Läs mer om våra serveringar här

Läs gärna artikeln som Campaya som hyr ut semesterboenden har skrivit om de fem trevligaste upplevelserna på Österlen där Ystad djurpark är en självklar kandidat!