På gång

Publicerat 2019-06-19

Ett myller av djurungar lagom till sommarlovet!

Nu har säsongen dragit igång på allvar på Ystad Djurpark. Sommarlovslediga barn badar i poolen, det serveras glass i stora lass och de flesta djuren har fått årets ungar!

Både våra alpackor och lamor har fått föl och dessa gillar att skutta runt i hagarna och utforska allt som finns där. Går man vidare i parken kan man, om man tittar noga, se något som kilar omkring i det höga gräset! Det är våra nanduungar som kläcktes för en vecka sen. Visste ni att hos nandu, så är det hanen som ruvar på äggen och det är också han som uppfostrar ungarna alldeles själv. Nandu är en fågel från sydamerika som, likt strutsar, inte kan flyga.

Några andra som fått ungar är våra ungerska ullsvin. Medan de vuxna ullsvinen kännetecknas av den lockiga borsten så är kultingarna randiga. Vill man hälsa på våra minsta sötnosar så kan man ta en titt i vår minigrishage där kultingarna nu är en vecka gamla och fulla av bus!


Publicerat 2019-05-16

På lördag 18 maj uppmärksammar vi Biologiska mångfaldens dag tillsammans med Naturskyddsföreningen Svedala!

Kom hit och spana in alla våra aktiviteter för både barn och vuxna i djurparken. Vad sägs om att bygga en egen insektsholk, få tips om hur man kan locka till sig olika arter till trädgården, ta Naturskyddsföreningens artkunskapsmärke eller titta på insekter i mikroskop?

Ta en promenad i djurparken och titta på den mångfald av arter som finns och avsluta besöket med att köpa med en lokalproducerad honungsburk från Krageholm.


Publicerat 2019-05-16

Svenska djurparker bidrar med avgörande information för bevarandet av utrotningshotade djur

I veckan publicerades en artikel som visade att den information som vi djurparker har om våra djur är avgörande för hur forskare kan planera bevarandearbetet av utrotningshotade djur.

Läs mer här